Gourmet

Ha rizottóban eddig otthon voltál, jöhet a következő szint!

Igazi újdonsággal jelentkezik a magyar piacon a Nestlé márkája, a MAGGI®: árpagyöngyből és kölesből készült rizottóval bővíti termékportfólióját, emellett pedig carnaroli rizsből készült háromféle variánst is bemutat.

A Nestlé a fogyasztói trendekre reagálva fejlesztette ki a kiegyensúlyozott étrendbe beilleszthető MAGGI® Kaszotto és Rizottó termékcsaládját, amelyek tápláló gabonából vagy rizsből, és egy tasak illatos szószalapból állnak. Az ízletes egytálételek gyors és könnyű megoldást jelenthetnek azoknak, akik most több időt töltenek főzéssel otthonukban, és odafigyelnek a változatos, egészségtudatos táplálkozásra. A köles- vagy árpaalapú termékek húsmentesen is fogyaszthatók, például párolt vagy friss zöldségekkel, gombával, tofuval vagy akár grill sajttal, hiszen a zöldség, a gabonaalap és a tejtermék együtt komplett fehérjeforrást biztosít, így csirkehús nélkül is teljes értékű fogásokat varázsolhatunk.

A köles az árpával együtt nagy hagyományra tekint vissza a táplálkozás történetében, hiszen már elődeink is előszeretettel fogyasztották őket. Az árpás MAGGI® Kaszotto gombás ízesítéssel, a köleses pedig négysajtos szószalappal kerül a boltok polcaira.

A MAGGI® Rizottó termékek kiváló megoldást jelenthetnek azoknak, akiknek fontos, hogy gyorsan elkészíthető, tápláló, ízletes fogásokat készíthessenek családjuk számára. A MAGGI® Rizottó a készítmények alapját képező carnaroli rizsnek köszönheti „al dente” textúráját. A Rizottó termékek gombás-parmezános, paradicsomos-paprikás és parmezános-sáfrányos ízesítésű változatokban érhetők el.

Elkészíteni pedig nagyon egyszerű:

Kaszotto Árpa rizottó gombás szósszal

  • A kockázott csirkemellet forró olajon pirítsd körülbelül 5 percig.
  • Adj hozzá 800 ml vizet, és mindkét tasak tartalmát. Keverd össze, és forrald fel. Főzd alacsony lángon fedő alatt 25 percig, alkalmanként keverd meg.
  • Vedd le az edényt a tűzről, add hozzá a 20g vajat, keverd össze és hagyd állni lefedve 5 percig.
    Csirkehús nélkül is finom.

Kaszotto Köles rizottó négysajtos szósszal

  • A kölest öblítsd át hideg vízzel, majd önts rá annyi forró vizet, ami éppen ellepi. Tedd félre.
  • A kockázott csirkemellet forró olajon pirítsd körülbelül 5 percig. Adj hozzá 800 ml vizet, a köles, illetve a szószos tasak tartalmát, keverd össze, és forrald fel. Főzd alacsony lángon 5 percig fedő alatt, alkalmanként keverd meg.
  • Az apró rózsákra szedett brokkolit add az ételhez, keverd össze és főzd további 5 percig.
  • Vedd le az edényt a tűzről, add hozzá a 20 g vajat, keverd össze és hagyd állni lefedve 5 percig. Csirkehús nélkül is finom.

Rizottó gombás parmezános szósszal

  • Az összevágott hagymát kevés olajon pirítsd üvegesre. Add hozzá a rizst, pirítsd össze a hagymával 30 másodpercig folyamatos kevergetés közben.
  • Adj hozzá 700 ml hideg vizet, a szószos tasak tartalmát, keverd össze, és forrald fel.
  • Közepes lángon főzd 15 percig kevergetés mellett. Vedd le a tűzről, add hozzá a vajat, alaposan keverd össze és hagyd állni lefedve 5 percig.
  • Vágd apró kockákra a csirkemellet és serpenyőben kevés olajon pirítsd aranybarnára. A rizottót a pirított csirkemell kockákkal tálald. Csirkehús nélkül is finom.

Rizottó paprikás paradicsomos szósszal

  • Az összevágott hagymát kevés olajon pirítsd üvegesre. Add hozzá a rizst, pirítsd össze a hagymával 30 másodpercig folyamatos kevergetés közben.
  • Adj hozzá 700 ml hideg vizet, a szószos tasak tartalmát, keverd össze, és forrald fel.
  • Közepes lángon főzd 15 percig kevergetés mellett. Vedd le a tűzről, add hozzá a vajat, alaposan keverd össze és hagyd állni lefedve 5 percig.
  • Vágd apró kockákra a csirkemellet és serpenyőben kevés olajon pirítsd aranybarnára. A rizottót a pirított csirkemell kockákkal tálald. Csirkehús nélkül is finom.

Rizottó parmezános sáfrányos szósszal

  • Az összevágott hagymát kevés olajon pirítsd üvegesre. Add hozzá a rizst, pirítsd össze a hagymával 30 másodpercig folyamatos kevergetés közben.
  • Adj hozzá 700 ml hideg vizet, a szószos tasak tartalmát, keverd össze, és forrald fel.
  • Közepes lángon főzd 15 percig kevergetés mellett. Vedd le a tűzről, add hozzá a vajat, alaposan keverd össze és hagyjd állni lefedve 5 percig.

A végén jöhet egy finom kávé, vagy egy pohár pezsgő? Vagy mind a kettő?