Gourmet

Élményközpontú kortárs ázsiai fúziós konyhaművészet Budapesten – megnyílt a YAMA

December elején újgenerációs, ázsiai fúziós étterem nyílik Budapest központjában, egész estés programot kínálva a csúcsminőségű gasztronómiai élményre és szórakozásra vágyóknak.

Modern, dinamikus, prémium – így jellemezhető leginkább a főváros legújabb, csúcskategóriás étterme, a YAMA, amely december elejétől igazi páratlan gasztronómiai utazást és kompromisszummentes kikapcsolódási élményt kínál az odalátogatóknak. A tulajdonosok célja az volt, hogy a világ számos pontján szerzett tapasztalataikat Budapesten ötvözzék, és új szemlélettel, az éttermi élményt középpontba helyezve mutassák be, hogy hogyan válik a gasztronómia, kortárs művészetté.

A YAMA-élmény túlmutat a konyhaművészeten, az összetevők, ízek és elkészítési módok puszta összességén” – mondta Margitics Norbert, az étterem General managere. “Egységes egészben gondolkodunk, amelynek legalább ugyanolyan fontos részét képezik a hangok, a látvány és az atmoszféra, mint az étel és az ital. Az épület, az enteriőr, a kiszolgálás, este pedig a partihangulatot megalapozó DJ-szettek mind fontos elemei annak az életérzésnek, melyet szeretnénk átadni vendégeinknek.”

A YAMA-ban felszolgált fogásokról Endrődi Péter gondoskodik, akinek modern és újragondolt ázsiai-fúziós specialitásait a bátor kísérletezés öröme, a kreativitás szabadsága, valamint a tradíció iránti tisztelet jellemzi. “Boldog vagyok, hogy munkám során számos világvárosban volt lehetőségem dolgozni és most, Párizs és Monte Carlo után a megszerzett, évtizedes tapasztalataimat Budapesten kamatoztathatom.” – hangsúlyozta Péter.

A japán konyha például híres arról, hogy különleges fogásokra épít, ahogy a külsőre is adnak. Japánban nem tálalnak, hanem szépen felöltöztetik az ételt. Ez a YAMA-ban sincs másképp: tengeri sügérből készült ceviche, fekete tigrisrákfarok-vulkán, lazac tatár ropogós rizzsel, az egyedi YAMA Garden pedig egy olyan csokoládéból formált fa, amelyen fagylalt és ehető virág terem.”

A YAMA annyit tesz: a hegy csúcsán. Itt lenni semmi máshoz nem fogható, hiszen egyszerre szabadság, megtapasztalás, öröm és rácsodálkozás. Olyan felszabadító kaland, amely egy életre rabul ejti az embert. Ezt az színtiszta élményközpontúságot kínálja a YAMA Budapest is.

A Bara Ákos és a BAD Design által megálmodott belsőépítészeti koncepció tökéletes választás volt, hiszen tervük a japán eleganciára és minimalista filozófiára épül. Az étterem központi látványeleme az a dizájner lámpainstalláció, melyet a japán tájképfestészet és az étterem logója ihletett.
A YAMA belsőépítészeti terveinek előkészítése során azt tartották szem előtt, hogy egy igazi közösségi teret hozzanak létre, ami egyaránt alkalmas lehet könnyed baráti beszélgetések és többfogásos vacsorák luxus helyszínének.

A YAMA Budapest a klasszicista Lipótváros egyik legszebb épületében található, a Marczibányi-palota szomszédságában, közel a Bazilikához. 

A kivitelezést végző Market Építő Zrt. értő kezekkel nyúlt a százesztendős ingatlanhoz.
A különleges helyszín, a pazar enteriőr, a kompromisszummentes anyaghasználat egyaránt erősíteni a tulajdonosok által képviselt YAMA-életérzést, amit az étterembe betérő vendégek egy vacsora, vagy egy különleges koktél mellett megtapasztalhatnak.

Fotó:k Pál Tamás Photography

A YAMA Étterem Budapest legújabb, ázsiai fúziós étterme, amely a 1051 Budapest, Október 6. utca 9. szám alatt található. A YAMA japánul annyit tesz: a hegy csúcsán. Itt lenni semmi máshoz nem fogható élmény. Egyszerre szabadság, megtapasztalás, öröm és rácsodálkozás. Olyan felszabadító kaland, amely egy életre rabul ejti az embert. Küldetése, hogy megmutassa, hogyan válik a gasztronómia kortárs művészetté, amely élményt nyújt, felemel, és enged rácsodálkozni egy eddig ismeretlen világra – pontosan úgy, mintha egy hegy csúcsán állnánk. A kivitelezés 2021. május-november között zajlott. Kiemelt partnereik: Market Építő Zrt., Bara Ákos BAD Design Kft., Be Light Kft. Üzemeltető: YAMA Restaurants Kft. Weboldal: www.yamabudapest.com