Gourmet

Nem kell mindig főzni:mutatjuk Budapest legjobb olasz tésztáját!

Az olasz tésztákhoz mindenki ért. Elméletben. Az Emília Lasagneria különlegesség azonban nem csak a koncepcióban rejlik. Lasagnét készítenek, ebben az egy tésztában teljesedik ki az egész csapat figyelme és szakértelme. És ennek mi nagyon, de nagyon örülünk!

Az egész egy szerelemből indult, a lasagne rétegei és ahogy a színes tészta hullámokat megtöri az ínycsiklandó ragu… na ez a látvány totálisan rabul ejtette a tulajdonosokat, így a koncepció nagyon gyorsan meg is született: elkészíteni a legtökéletesebb olasz fogást.

A lasagne négy variációban készül a legkiválóbb minőségű alapanyagokból, színeik szerint elnevezve:

Verde, azaz a zöld: klasszikus lasagne bolognese egy régi, örökölt olasz receptkönyvből.
A frissen készült házi tészta színes rétegei között 7 órán át főzött marharagut és béchamelt találsz spenóttal színezett tésztával és egy kevés pirított pikáns szalámival.

Marrone, azaz a barna olyan, mint egy erdei séta a nyirkos illatú, ropogós avaron. A frissen készült házi tészta rétegei fűszeres gombaragut és béchamel-t rejtenek. A húsmentes fogásokat keresők azonnal szerelembe esnek vele.

Nero, azaz a fekete. A föld színe, az éjszaka időtlen csendjének íze. A frissen készült fekete házi tészta rétegei között lassansült, paradicsomos tépett malac ragut és béchamel-t találsz. Fekete öves húsos verzió újragondolva.

Bordo, azaz az isteni bordó.
A frissen készült házi tészta céklával színezett hullámai közé fűszeres céklaragu kerül, ami a kecskesajtos béchamel tesz különösen izgalmassá.

Az Emilia kiindulási alapja a klasszikus ’lasagne verde alla bolognese’, ami az egyik legismertebb, hagyományos típus. A recept Bolognában családonként változik, amit generációkon keresztül adnak tovább, kiegészítve a családok saját kis titkával, ami végül különlegessé teszi az elkészült tésztákat. A klasszikus alapreceptet itthon nem sokan követik, az Emilia csapata azonban missziójának érzi, hogy az eredeti ízvilágot honosítsa meg itthon is. Ehhez természetesen elengedhetetlenül szükséges a kiemelkedő minőségű, hazai alapanyagok használata mellett a tészta készítés és összeállítás hagyományainak megtartása.

A tészta? Természetesen mindig frissen készül, kiváló minőségű lisztből friss tojással és tengeri sóval, ami jobban kiemeli az alapanyagok ízét.

Hagyomány és odafigyelés: a tradíciók tisztelete, és az izgalmas ízkombinációk teszik újszerűvé és különlegessé is a hazai piacon az Emilia Lasagneriát.

Kövesd őket Facebookon és Instagramon, rendeléshez pedig irány a Wolt és a Netpincér Buda!

Fotók: becoolman.hu, Emilia Lasagneria