Starbucks minden év novemberében bemutatja szezonális válogatását. Az idei Christmas Blend ízének édességét és fűszerességét az 1984-es recept inspirálta. A Kolumbiából, Guatemalából és Pápua Új-Guineából származó sötét pörkölésű babok együttese emeli ki a karácsonyi kávéscsészék hősét: a ritka, érlelt Sumatrat. A gyógynövényes, fűszeres süteményes jegyek és a bársonyosan gazdag csokoládé ünnepi hangulattal tölti meg a csészét.
A Christmas Blend kávékat debütálásakor még egyszerű, barna papírzacskókba csomagolták.
Azonban, ahogy a Starbucks világhírű kávézólánccá nőtte ki magát, egyre nagyobb szerepet kapott a csomagolás is a vállalat vizuális történetmesélésében. Kezdetben dekoratív öntapadó bélyegzőket, később pedig magas minőségű technológiai csomagolást alkalmaztak, laminált fóliával, amely dekorációs szerepe mellett segít, hogy a kávébabok hosszabb ideig frissek maradjanak. A Christmas Blend csomagolásán visszaköszönnek az olyan ünnepi motívumok, mint a mogyoróág, a hóval terített táj, és a csillogó díszek, valamint a szezonális dekoráció jellegzetes színei. A hagyományos vörös, zöld és arany színkombinációknak köszönhetően átjár az ünnepi hangulat. A zacskóban található kávék is legalább ugyanolyan lenyűgöző hatást keltenek.
Az 1984-es, eredeti Christmas Blend keveréket, a Starbucks szakértő csapata fejlesztette tovább elsősorban a hagyományokra építkezve. Aromái tökéletesen illeszkednek az ünnep ételeihez.
A fűszeres ízvilág nagyszerű kiegészítése a csokoládés édességeknek. A Christmas Blend karamellás íze kiváló kisérő lehet az olyan édességek mellé, mint a zserbó, bejgli, vagy a hókifli.
A Christmas Blend kávé különleges ízei a Pour Over elkészítési eljárással nagyszerűen érvényesülnek.
A tökéletes kávé mindössze négy perc alatt elkészíthető, így még a rohanós reggeleken sem szükséges lemondanunk róla. A Short verzióhoz 15g Christmas Blend kávé és 270ml víz, a Tall mennyiség elkészítéséhez 22g kávé és 395ml víz, míg a Grande-hoz 30g kávé és 525ml víz szükséges.
A forró víz kiméréséhez a csepegtető kancsóját használjuk, a kávét a kívánt méret feletti vonalig öntjük, így lesz elegendő víz a papír benedvesítéséhez. Ezután a vizet eltávolítjuk az eszközből.
A tökéletes kávé elkészítéséhez kimérjük a kellő mennyiségű, papírfilter durvaságúra darált kávét, majd a mérőpohárba öntjük a megfelelő mennyiségű forró, szűrt vizet. A kifejezetten ehhez a technikához javasolt #4-es papírfiltert az alsó részénél és a szegésnél beletesszük a filtertölcsérbe, kevés vizet öntünk rá, hogy teljesen benedvesedjen, majd ebbe tesszük az őrölt kávét. A forró vizet elkezdjük az őrölt kávéra önteni. Ekkor kis buborékok jelennek meg az őrleményen, amelyet a kávé „kivirágoztatásának” nevezünk.
Ezután nagyjából 30 másodpercet várunk. Az idő letelte után, a forró vizet lassan fokozatosan az őrölt kávéra öntjük, ügyelve arra, hogy a közepétől haladjunk a szélek felé, kis körkörös mozdulatokkal.
Miután lecsepegett a kávé, kész is a tökéletes ünnepi ízű Christmas Blend kávé!
A kávézólánc minden évben olyan további szezonális ízekkel készül vendégei számára, mint a Toffee Nut Latte és a Gingerbread Latte. A téli italkülönlegességek mellett a vendégek kérésére a teljes kínálatban szereplő bármely kávét elkészítik a baristák a speciális Christmas Blend kávéőrleményekből is.