CAFFE TORTA DI NOCCIOLE
Hozzávalók (2 adaghoz):
- 2 Nespresso Torta di Nocciole kávékapszula
(40 ml) - 30 g étcsokoládé
- 160 ml hideg 30%-os tejszín
- 20 ml hideg tej
- 5 g mogyoró
- kakaópor
ELKÉSZÍTÉS:
Tegyél 30 g étcsokoládét a Barista receptkészítő készülékbe. Önts hozzá 60 ml tejszínt és 20 ml tejet. Válaszd ki a „Forró csokoládé” receptet.
Öntsd a keveréket 2 közepes csészébe vagy pohárba. Készíts a tetejére egy-egy kávét a Torta di Nocciole kapszulából, és jól keverd el. Tisztítsd ki a Barista gép kiöntőjét, szárítsd meg. Önts bele 100 ml tejszínt, válaszd ki az „Espresso Con Panna” receptet. Az elkészült tejszínhabot kanalazd a kávé tetejére, és szórd meg friss, reszelt mogyoróval és kakaóporral.
CAPPUCCINO AMAMISÚ
Hozzávalók:
- 1 Nespresso Amaretti kávékapszula (40 ml)
- 100 ml 30%-os tejszín
- 5 ml mandulaszirup
- 30 g mascarpone
- 5 g étcsokoládé
- 100 ml hideg tej
- kakaópor
ELKÉSZÍTÉS: Töltsd habszifonba a tejszínt, a mascarpone-t, nyomj bele 2 patront, majd rázd fel.
Tegyél 5 g étcsokoládét és 5 ml mandulaszirupot egy csészébe, és készítsd el rá az Amaretti kávét. A tejszínes krémet nyomd a kávé tetejére, és díszítsd kakaóporral.
NESPRESSO NEGRONI
Hozzávalók:
- 1 Nespresso Il Caffè kávékapszula (25 ml)
- 6 nagy méretű jégkocka
(6×30 g) - 25 ml vermut rosso
- 20 ml piros, olasz keserűlikőr (bitter)
- 20 ml gin
- 1 szelet kezeletlen narancs
- narancshéj
ELKÉSZÍTÉS: Tegyél 3 jégkockát a Barista receptkészítő készülékbe, készíts a jégre egy kávét az Il Caffé kapszulából. Válaszd ki az „Iced Nitro” receptet. Tegyél 3 jégkockát és egy narancs szeletet egy nagy méretű pohárba. Öntsd bele a vermut rosso-t, a keserűlikőrt és a gint. Öntsd a tetejére az elkészült jegeskávét, és a poharat díszítsd narancshéjjal. Alkoholmentes alternatíva: A vermut rosso, a keserűlikőr és a gin helyett használj 5 ml Bitter szirupot és 50 ml tonikot.