Gourmet

Kiemelkedően jó terméssel és több préssel várja a szüretet a HILLTOP

Az elmúlt évtized egyik legjobb minőségű termésére számít idén a neszmélyi Hilltop borbirtok. A magyar borászat szerint az idei év hektikusnak tűnő időjárása kifejezetten kedvezett a fehér szőlőfajtáiknak, a termés minősége, valamint a szüretig végrehajtott beruházásaik a prémium minőség felé emelik itthon, valamint a brit piacon értékesített boraikat.

Augusztusban általában három fő téma köti le a gondolatokat: kiélvezni a nyár utolsó pillanatait, a
közelgő iskolakezdés és a hamarosan kezdődő szüret. Az idei év időjárása, az enyhe tél és a korán
érkező meleg időjárást követő lehűlés sok gyümölcsnek nem tett igazán jót. Nem minden növényt
zavar azonban az elmúlt hónapok jelentős hőingása, van, ahol kifejezetten örülnek neki. Ilyen hely
például Neszmély, ahol a Hilltop szőlői is találhatók. A borbirtok termőterületeinek javát adó
szőlőfajták kifejezetten jól reagálnak a meleg nappalok és éjszakai lehűlések közti nagyobb
hőingásokra, amelyek segítek az ízek és zamatanyagok kibontakozásában. A Hilltop egyik alapítója és
tulajdonosa, Keresztury Éva ezért különlegesen jó szüretet vár. „Az elmúlt időszakban nagyon kevés
olyan nyár volt, amikor a nappali hőmérséklethez képest éjszakára jelentősen lehűlt az idő, pedig a
szőlőinknek ez az az ideális időjárás, ami mellett igazán ki tudnak teljesedni. Az elmúlt egy évtized
egyik legjobb termésére számítunk, ami beruházásainkkal együtt még alap borsorunk minőségét is a
prémium irányba emeli” – indokolta a várakozásokat Keresztury Éva.

Augusztusban általában három fő téma köti le a gondolatokat: kiélvezni a nyár utolsó pillanatait, a
közelgő iskolakezdés és a hamarosan kezdődő szüret. Az idei év időjárása, az enyhe tél és a korán
érkező meleg időjárást követő lehűlés sok gyümölcsnek nem tett igazán jót. Nem minden növényt
zavar azonban az elmúlt hónapok jelentős hőingása, van, ahol kifejezetten örülnek neki. Ilyen hely
például Neszmély, ahol a Hilltop szőlői is találhatók. A borbirtok termőterületeinek javát adó
szőlőfajták kifejezetten jól reagálnak a meleg nappalok és éjszakai lehűlések közti nagyobb
hőingásokra, amelyek segítek az ízek és zamatanyagok kibontakozásában. A Hilltop egyik alapítója és
tulajdonosa, Keresztury Éva ezért különlegesen jó szüretet vár. „Az elmúlt időszakban nagyon kevés
olyan nyár volt, amikor a nappali hőmérséklethez képest éjszakára jelentősen lehűlt az idő, pedig a
szőlőinknek ez az az ideális időjárás, ami mellett igazán ki tudnak teljesedni. Az elmúlt egy évtized
egyik legjobb termésére számítunk, ami beruházásainkkal együtt még alap borsorunk minőségét is a
prémium irányba emeli” – indokolta a várakozásokat Keresztury Éva.