Gourmet

Széll Tamás, Segal Viktor, Wolf András és Varju Viktor várják a közönséget a Séf Fesztiválon Tihanyban!

Úgy tűnik végül idén sem kell lemondani a gourmet közönségnek arról, hogy együtt fesztiválozzon! Sztárséfekkel, exkluzív helyszínen, különleges kínálattal várják a hazai minőségi gasztronómia szerelmeseit a Séf Fesztiválon Tihanyban, a Belső-tónál augusztus 20. és 23. között.

A négy napos eseményen Széll Tamás, Segal Viktor, Wolf András és Varju Viktor gondoskodnak a
kínálatról, a desszertet a Mihályi Patisserie biztosítja. A szervezők ígérete szerint a Séf Fesztivál
Tihanyban egyedülálló gasztroélményt kínál a letisztult, hazai alapanyagokból készült
ételkülönlegességek, valamint a festői környezetben töltött társasági programok kedvelőinek.
A reggeli, az ebéd és a vacsora külön jegyekkel látogatható majd. A jegy magában foglalja a teljes
fogyasztást, a minőségi bor- és pezsgőkínálatot.

A rendezvény étel-és italkínálatát a séfek közösen állították össze, akik személyesen is jelen lesznek a rendezvény különböző napjain, hogy a napi kínálaton túl egy általuk az eseményre megálmodott és elkészített extra fogással, séf ajánlattal is kedveskedjenek vendégeiknek.

„ Amikor elkezdtük a program szervezését a négy séffel, arra kértük őket, hogy egy közös kínálatot állítsanak össze, melyben kizárólag kiváló minőségű magyar termékek és alapanyagok kerülnek felhasználásra” – kezdi a fesztivál kínálatának részletezését Pongrácz Péter, a fesztivál igazgatója és alapítója. „Minden nap ugyanazzal a reggeli kínálattal, ill. azonos ebéd és vacsora kínálattal várjuk a vendégeket. Az egyes séfek emellett egy-egy napon mindhárom étkezésen személyesen is megjelennek és az ebéd, ill. a vacsora menüjében egy séfajánlattal is kedveskednek vendégeinknek.”

A fesztivál első napján, augusztus 20-án érkezik így plusz fogásként Varju Viktor Vasi pecsenyéje
mangalica papszeletből, hideg krumplisalátával, pénteken Segal Viktor étele a Mangalica csorba,
szombaton Wolf András Mangalica pofa pörkölttel készül, a fesztivál zárónapján vasárnap pedig egy csodás desszert koronázza meg a programot, íme a Túrógombóc levendulás karamellizált
sárgabarackkal, ahogy Széll Tamás készíti.

Az idei egyetlen gourmet gasztrofesztivál helyszíne az egykori tihanyi apátsági majorság
panorámával a Belső-tóra.

„ A rendezvény megalkotásával egy olyan, hazai viszonylatban egyedülálló programot kívántunk
létrehozni, amely a minőségi időtöltésről, a testi-lelki feltöltődésről, a nyugodt, beszélgetős
összejövetelek, a varázslatos természeti környezet, valamint az ízletes ételek és italok élvezetéről szól, a fenntarthatóság és környezettudatosság elveivel összhangban. Kicsit olyan hangulata lesz, mintha a barátaid látnának vendégül rusztikus nyaralójukban. Asztalok várják majd a látogatókat és ez az élmény, a fogások számát tekintve is inkább olyan lesz, mint egy komolyabb reggeli vagy vacsora a szabadban” – meséli a fesztiválról a társalapító, Piringer Patrícia.

A fesztivál különleges helyszíne az örökségvédelem részét képező egykori tihanyi apátsági majorság, a Magyar Képzőművészeti Egyetem művésztelepe, melyről csodás panoráma nyílik a tihanyi Belső- tóra. A fesztiválra érkezők parkolása a helyszín szomszédságában ingyenes.
A szervezők nem csak a kínálatot, de a helyszíni szolgáltatások színvonalát tekintve is törekednek a minőségre és az exkluzivitásra a mintegy 3.000 nm-es területen, emellett a jelenlegi vírushelyzet is azt teszi indokolttá, hogy a belépés egyidőben csak korlátozott számú vendég számára legyen lehetséges. A jegyek megváltására ezért kizárólag online, elővételben van lehetőség, ezért arra biztatnak mindenkit, időben gondoskodjon magának a jegy beszerzéséről.

Praktikus információk a Tihanyban megrendezésre kerülő Séf Fesztivállal kapcsolatban:
– Az egyes étkezések – a reggeli, az ebéd és a vacsora – külön jegyekkel látogathatóak.
A jegyek a teljes fogyasztást magukban foglalják a felszolgált ételekből és italokból.
– A reggeli ára: 10 000 Ft / fő. Az ebéd és vacsora ára: 25 000 Ft / fő
– A felszolgált ételek és italok a reggeli esetében minden nap 9 és 11 óra között, az ebéd
esetében 12 és 15 óra között, a vacsora esetében 18 és 21 óra között kerülnek szervírozásra.
A vendégek ezen időszakon belül bármikor érkezhetnek és beléphetnek a területre, de 30
perccel az adott étkezés vége előtt zárják a kapukat.
– Az esemény online regisztrációt, jegyrendelést és a részvételi díj befizetését követően
látogatható. Jegyek a Broadway Jegyirodában valamint a www.broadway.hu jegyértékesítő
hálózaton keresztül vásárolhatók.
– Részletes információk az esemény honlapján és közösségi felületein:
www. seffesztival.hu